Handboek voor studenten en docenten

En? De essentie van professioneel onderzoek en advies

 

In januari 2015 is hét handboek voor studenten en docenten verschenen. Edwin Schouten heeft 160 pagina’s gevuld met tips & tricks voor professioneel onderzoek en advies en met sjablonen voor het Plan van Aanpak en voor het Afstudeerrapport.

Met deze inzichten komen studenten en docenten in veel kortere tijd tot veel meer kwaliteit.

Het boek wordt door studenten en docenten gebruikt bij:

  • projectmatig onderwijs, stageopdrachten en afstudeeropdrachten;
  • verplichte literatuur bij het vak Adviesvaardigheden en Communicatie;
  • bij trainingen van docenten die de kunst van het Professioneel onderzoek en advies onder de knie willen krijgen om het vervolgens te kunnen overdragen aan studenten.

Studenten en docenten kunnen hier een gratis exemplaar van het e-book bestellen.

 Reacties

‘Ruim zeven jaar werkt de Hogeschool Utrecht en The Visioning Group samen in het vak Adviesvaardigheden. Met de onderzoeks- en adviesvaardigheden uit het boek ‘En?’ gaan onze studenten veel doelgerichter aan het werk, tijdens een volledig adviestraject, maar ook tijdens het afstuderen. Ze zijn enthousiast over de inzichten, vaardigheden en aangereikte technieken en de toepassing daarvan in de beroepspraktijk, zoals Edwin dit heeft beschreven. Ze komen sneller tot betere resultaten. Een must voor elke docent en student.’

Onno-Hans Noteboom, Programmaleider Innoveren & Organiseren, Praktijk coördinator afstuderen

Hogeschool Utrecht, Faculteit Economie en Management

Hogeschool van Amsterdam (HvA), lectoraat Logistiek is in 2012 voor het eerst in contact gekomen met de 'Visioning groep' van Edwin Schouten en zijn methode en boekje 'EN?'. Na een workshop met zowel onderzoekers als docenten is er 'als van zelf' een enthousiaste groep opgestaan die de methode zowel bij het praktijkgericht onderzoek als bij het onderwijs is gaan toepassen. Ook studenten reageerden enthousiast. Dit heeft geresulteerd in het trainen van alle docenten en onderzoekers Logistiek. De methode EN? staat nu in het vierde jaar model voor een eigenzinnige manier van het opzetten van het plan van aanpak bij het afstuderen.

Dr. Dick van Damme; lector Logistiek;
Ing. Rover van Mierlo MBA, CPIM; opleidingsmanager Logistiek a.i.

Hogeschool van Amsterdam, Domein Techniek