Edwin Schouten

Pasfoto3-klein-2

Ir. Edwin C. Schouten

Na mijn doctoraal Werktuigbouwkunde (Ir.) en kopopleiding Technische Bedrijfskunde aan de UT, ben ik eerst vijf jaar actief geweest in marketing- en strategiefuncties. Daarna ben ik het adviesvak ingerold en heb ik gewerkt voor consulting firms zoals Coopers & Lybrand Associates en Arthur D. Little.

 

Ik werd gegrepen door de kracht van ‘Visioning’ (visieontwikkeling) als instrument om organisaties richting, energie en enthousiasme te geven bij het doorvoeren van veranderingen. Eind ’97 besloot ik mij daarin verder te ontwikkelen onder de naam ‘The Visioning Group’.

Sindsdien ondersteun ik een brede verscheidenheid aan bedrijven en overheden in binnen- en buitenland met het ontwikkelen van visie - een haarscherp beeld van een extreem succesvolle toekomst - en daarvan afgeleid een ‘ambition driven strategy’. Daarnaast ben ik actief als trainer in adviesvaardigheden van professionals bij bedrijven en overheden.

Ik houd van vraagstukken oppakken, mensen bij elkaar brengen en op korte termijn resultaten boeken. Ik help organisaties ambitieuze doelen te realiseren. Ik hanteer daarbij liever een iets te hoog ambitieniveau en stel dat desgewenst bij, dan een te laag ambitieniveau wanneer een organisatie veranderingen wil doorvoeren.

Verschillende aspecten van mijn werk geven mij een hoop energie:

  • Groepen mensen die samen een fantastisch toekomstbeeld vaststellen en dat vol enthousiasme gaan realiseren; groepen mensen die energieën bundelen en van gefragmenteerde unieke ideeën een compleet ideaalbeeld maken;
  • Mensen met grote stappen vooruit helpen in persoonlijke effectiviteit door ze inzichten en eenvoudig te hanteren instrumenten mee te geven;
  • Mensen verrassen met meer kwaliteit en toegevoegde waarde, dan ze verwachten.